Innovatie en milieu

Innovatie zorgt voor een krachtige ketenn

Wij vinden het belangrijk om verantwoord te produceren en op een zorgzame manier met de wereld om te gaan. Door op een innovatieve manier te blijven investeren in veiligheid en milieu is de beheersbaarheid van ons productieproces optimaal en zijn onze producten duurzaam, puur en eerlijk.

  • Zo wordt de compost in volledig afgesloten ruimtes gemaakt. Door de goede hygiëne vanaf het begin zijn er ook geen gewasbeschermingsmiddelen meer nodig bij de teelt. Dit betekent dat onze champignons geheel vrij zijn van toevoegingen en pesticides; gezond en puur als de natuur het heeft bedoelt!
  • De teelbedrijven werken volgens eigen, strenge milieunormen. We zorgen voor zo weinig mogelijk afval en gaan zuinig om met water en energie. Met ons eigen biologische waterwinning- en zuiveringssysteem wordt het proceswater hergebruikt voor het schoonmaken. Ook wordt de warmtewinning uit energiezuinige koelmachines hergebruikt om ons teeltbedrijf te verwarmen.
  • Alle onderdelen binnen onze 100% gesloten keten liggen binnen een straal van enkele kilometers. Dat betekent dat er zeer weinig kilometers met grondstoffen en halffabricaten gereden wordt. Een enorme besparing op het gebied van CO2 uitstoot. Zo verminderen we onze eigen carbon footprint.